Službene stranice Opće Opasnosti! Dobrodošli!

Novosti Aktualno

Autor glazbe i teksta: Mario Vestić
Aranžman:Opća Opasnost
Produkcija: Branimir Jovanovac & Opća Opasnost
Video produkcija: Studio 69
Režija: Marko Zeljković Zelja
Uloge: Ivan Čačić, Martina Stjepanović, Vladimir Andrić i Matea Grabić
Lokacije snimanja: Željeznički kolodvor Vinkovci i Hotel Kunjevci
Make up: Lidija Vincetić

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić primio je u svom uredu u Vukovaru članove rock skupine Opća Opasnost iz Županje, povodom osvajanja nagrade Porin u kategoriji Hit godine za pjesmu Tvoje ime čuvam.

Istaknuo je da se ponosi dobrim radom i uspjesima Opće Opasnosti koja promiče ime Županje i Vukovarsko-srijemske županije u cijeloj Hrvatskoj. Članovi Opće Opasnosti darovali su tijekom susreta županu Galiću majicu s njihovim logom. Povodom dobivanja hrvatske diskografske nagrade Porin, najprestižnijeg priznanja za glazbenički rad u Hrvatskoj, u kategoriji „Hit godine“ za pjesmu "Tvoje ime čuvam", gradonačelnik Županje, dipl.iur. Davor Miličević, ugošćuje u svom uredu bend i pri tome izražava iskreno zadovoljstvo za osvajanje nagrade, poštovanje dugogodišnjem radu benda i zahvaljuje na probidžbi grada Županje ne samo u okvirima Hrvatske, već cijelog svijeta.


Hit godine, Porin koji dodjeljuje javnost glasanjem na www.porin.info, dobila je Opća opasnost za pjesmu Tvoje ime čuvam!

Više na http://www.porin.info/20-porin/dobitnici-523

Zahvaljujemo se svim fanovima na osvojenom Porinu!

Bez Vas ovo ne bi bilo moguće.

Dvije godine za redom Općoj Opasnosti nominacija za Porin u vjerovatno najjačoj i najtežoj kategoriji  - Hit godine. Najjačoj i najtežoj iz razloga što o pobjedniku direktno odlučuje publika, a ne struka.


1. Dječaci  - Lovrinac

2. Hladno pivo - Pravo ja

3. Tvoje ime čuvam – Opća opasnost


Glasati možete ovdje
http://www.porin.info/

Institut hrvatske glazbe objavljuje deset pjesama kandidata za Hit godine, jedinu kategoriju Porina o čijem pobjedniku odlučuju glasovi publike. Nakon što su diskografske kuće u toj kategoriji predložile 49 skladbi, 218 radijskih i televizijskih urednika dobilo je popis tih pjesama kako bi probrali najveće hitovi prošle godine.

Ovo su 10 za koje su se odlučili, abecednim redom po imenu pjesme:

 1. Djevojka od milijun dolara – Prljavo kazalište
 2. Italiana – Severina
 3. Lovrinac – Dječaci
 4. Opet si pobijedila – Tony Cetinski
 5. Pravo ja – Hladno pivo
 6. Providenca – Tonči Huljić & Madre Badessa feat. Petar Grašo
 7. Tišina – Massimo
 8. Tvoje ime čuvam – Opća opasnost
 9. Ulicama grada (Pjesma sreće) – Neno Belan & Fiumens feat. Ljetno kino
 10. Zbog - tebe Pavel


I ove će godine publika Hit godine birati na ovoj službenoj stranici Diskografske nagrade Porin.

Glasanje u prvom krugu počinje 20.ožujka a trajat će do 20. travnja u ponoć.

U drugom krugu, od 22. travnja do 10. svibnja, publika će ponovno na Porinovoj stranici odlučivati između 3 pjesme koje će u prvom krugu dobiti najviše glasova. Pobjednika ćemo doznati tijekom dodjele Porina 11. svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka!

Glasati možete ovdje


Preuzeto s http://www.porin.info/


autor glazbe i teksta: Mario Vestić
videoprodukcija: Studio69
režija: Marko Zeljković - Zelja

Koncert

Veliki koncertni spektakl pod nazivom "Vraćam se ... Uživo 2012." održati će se 22.12.2012. u sportskoj dvorani OŠ "Ivan Kozarac" u Županji. 

Koncert je zamišljen kao promocija albuma "Vrati se na svjetlo" u našem gradu, završetak turneje 2012., ali i najava nove pjesme "Preživio sam" .

Gosti koncerta: Sinapsa, T.S. Patria i neponovljiva Tereza Kesovija

Video snimci sa koncerta će biti korišteni u novom video spotu za pjesmu "Preživio sam", 1. singl sa nadolazećeg albuma.

Na koncertu će biti izvučen broj ulaznice, a sretnog posjetitelja "Music Shop No1" nagrađuje sa Gibson Epiphone Les Paul gitarom.

Koncert počinje u 20h.

PRODAJA ULAZNICA

Županja: 
Turistička zajednica grada Županje, Knjižara i papirnica Soljačić, Caffe bar Bilbao, Caffe bar Okac, Music Shop Boomker, Moby Shop (Veliki kraj)

Osijek:
Caffe bar Viva (nasuprot istočnog ulaza bolnice)

Facebook


Organizator: MKC Župnanja
Pokrovitelj: Grad Županja
Supokrovitelji: Ožujsko pivo, Sladorana Županja
Medijski pokrovitelji: Narodni radio, CMC, Croatia Records

Tvoje ime cuvam

OVOTJEDNI glasovi gledatelja CMC televizije i radijskih postaja odlučili su kako CMC top 30 nacionalnu listu predvodi Opća opasnost s pjesmom "Tvoje ime čuvam". Novi ulazi na listu su Hladno pivo s pjesmom "Pravo ja" te Adastra sa singlom "Samo igra".

Novi prijedlozi za CMC Top 30 listu su Magazin s pjesmom "Jutro nakon",  "The Godfather" Maksima Mrvice te Aerodrom s pjesmom "Dovela si me u red".  Ukoliko i vi želite dati glas posjetite facebook stranicu CMC televizije www.facebook.com/CroatianMusicChannel .

CMC top 30 pogledajte večeras u 21 sat na CMC televiziji.

http://www.index.hr/black/clanak/opca-opasnost-prva-na-cmc-nacionalnoj-top-listi/649673.aspx

Nakon tri i pol godine od objavljivanja singla "Uzalud sunce sja", zatim "Tri rijeke", "Nisam rođen pod sretnim zvijezdama" i neponovljive "Pobjeg'o sam", koje su bile samo uvod u "Vrati se na svjetlo" - dugoočekivani i vjerovatno najbolji rock album posljednjih godina hrvatske diskografije, Žiža uzima riječ:

"Nakon puno putovanja i odličnog druženja sa vrhunskom publikom i fanovima, 50-tak održanih koncerata samo u 2012. godini, došlo je vrijeme za malu pauzu. Pravi razlog ne održavanja koncertnih aktivnosti u studenom 2012.g. je ulazak benda u studio i rad na prvom singlu novog albuma. Autor glazbe i stihova je stalni suradnik benda, jedinstveni Mario Vestić. Produkciju, kao i za zadnja dva albuma uključujući i DVD Live, potpisuju Bani i bend."

Singl bi trebao biti objavljen početkom prosinca 2012.g., a Pero, Kameni, Igor, Sojka i ostatak benda su uvjereni da će kao i do sada uspješno prenijeti energiju na svoju glazbu i time iznova potvrditi da su pjesme koje snimaju i izvode njihova osobnost, a time i neraskidiva veza sa njihovom publikom.


Od 1. Srpnja 2012. započinje suradnja Opće Opasnosti i Music Shopa NO1, trgovine i distributera glazbene opreme, koji tim činom postaje strateški partner benda. Na poziv i prijedlog vlasnika shopa Franje i Gorana Belošević napravljen je dogovor o zajedničkoj suradnji.

Novi video spot za naslovnu pjesmu albuma

Autor glazbe i teksta: Mario Vestić
Snimatelj: Deka
Montaža: Marko Zeljković Zelja, Studio 69
Aranžman: Opća Opasnost

Videospot nastao u sklopu projekta "Ovisan, nisi slobodan... Vrati se na svjetlo" vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

Više...

Dom sportova - mala dvorana, 16.06.2012, subota, Zagreb
Cijena ulaznica 50kn u pretprodaji, a 70kn na dan koncerta 
U dvoranu se ulazi u 19 sati, a nastup OPĆE OPASNOSTI u 21 sat

Više...

Pjesma Opće Opasnosti „Pobjeg'o sam“ nominirana je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, najprestižnije priznanje za glazbenički rad u Hrvatskoj, u kategoriji „Hit godine“, zajedno sa pjesmama "Teške boje" (Majke) i "Iz jednog pogleda" (Massimo), koje se održalo 5.5.2012. u Rijeci. 

Live izvedbu sa Porina 2012. pogledajte u nastavku

Više...

Poštovani, pred vama je mogućnost da sudjelujete u drugom krugu online glasanja za diskografsku nagradu Porin - Hit godine 2012. Birate jednu od 3 ponuđene nominacije koje su u prvom krugu osvojile najviše glasova.

Glasanje završava 4.5.2012. u ponoć.

Imate pravo glasati samo jednom. Da bi vaš glas bio valjan i uzet u obzir pri zbrajanju glasova, morate se prijaviti u sustav za glasanje preko jedne od ponuđenih društvenih mreža.

Ukoliko nemate otvoren korisnički račun na nekoj od ponuđenih društvenih mreža, morate upisati vašu e-mail adresu na koju ćete dobiti obavijest o izvršenom glasanju i link preko kojeg ćete potvrditi vaš glas. Nepotvrđeni glasovi će se smatrati nevažećima. Sa vašom email adresom možete glasati samo jednom a kandidati za "Hit godine" su:


1. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records

2. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records

3. Teške boje – Goran Bare & Majke - Croatia Records


Glasati možete ovdje
http://www.porin.info/

Novi video broj za rock baladu „Tvoje ima čuvam“, 7. singl sa albuma „Vrati se na svjetlo“

OPĆA OPASNOST „Tvoje ime čuvam“
autor glazbe i teksta: Mario Vestić, aranžman: Opća Opasnost

Video spot realizirali:

 • snimanje, montaža i režija: Marko Zeljković Zelja (Studio 69 Production)
 • asistent snimatelja: Daniel Tipura
 • glumci: Mladen Vulić i Marina Bažulić
 • šminka: Lidija Vincetić
 • rasvjeta: Marma Light


Lokacija snimanja video spota: poslovni prostor „Sokol“ d.o.o. Vinkovci

Pomoć pri realizaciji:
„Sokol“ d.o.o. Vinkovci, „Harley Davidson“ Hrvatska, Davor Svrtan, obitelj Gračanin-Podolski


Na službenoj stranici Diskografske nagrade Porin www.porin.info počeo je 1. krug glasanja za izbor Hita godine. 

U posebnoj kategoriji, o čijem pobjedniku odlučuje publika, ove godine se sa svojim pjesmama natječe 10 kandidata.

Svi su oni u prošloj godini osvojili naklonost publike i pozornost radijskih urednika koji su ih odabrali kao najveće hitove.

Glasati mogu svi zainteresirani bez obzira na dob i geografsku lokaciju. Svoj glas mogu dati samo jednom od kandidata a pravo glasanja imaju samo jednom u svakom od 2 kruga glasanja. Glasati se može logiranjem kroz popularne servise Facebook, Twitter, Yahoo i Gmail.

Glasači koji nemaju neki od tih profila ili mail domena unijet će na stranici svoju mail adresu i klikom odabrati pjesmu za koju glasaju. Na svoju mail adresu potom će dobiti potvrdu o registraciji glasa ali će ga, da bi postao važeći, morati potvrditi klikom na dostavljeni link. Glasanje je osmišljeno tako da na najmanju moguću mjeru svede potencijalne pokušaje manipulacije.

Publika će svog favorita odabrati u 2 kruga: prvi krug glasanja počinje 2. travnja i trajat će do 25. travnja u ponoć. Od 10 pjesama u prvom se krugu biraju 3 a koje su to doznat će se u subotu 28. travnja u posebnoj emisiji HRT-a 'Ususret Porinu'. 

U drugom krugu glasanja, od 29.4. do 4.5. u ponoć, publika će na Porinovoj stranici odlučivati između preostale 3 pjesme. Pobjednički Hit godine doznat ćemo u izravnom prijenosu dodjele Porina 5. svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka!

Pravila glasanja objavljena su na internetskim stranicama Diskografske nagrade Porin www.porin.info i Instituta hrvatske glazbe www.ihg.hr .

Kandidati za Hit godine, abecednim redom po imenu pjesme:


1. Brad Pitt – Severina - Dallas Records

2. Dalmatinka – Connect feat. Rozga – Menart

3. Dat će nam Bog – Nina Badrić – Aquarius Records

4. Ezoterija – Hladno pivo – Menart

5. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records

6. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records

7. Stotinama godina – Jacques Houdek – Croatia Records

8. Teške boje – Goran Bare & Majke - Croatia Records

9. Tremolo – Vatra i Damir Urban – Dallas Records

10. Veseljko – TBF – Dallas Records

preuzeto s http://www.slobodnadalmacija.hr/


Glasati možete ovdje
http://www.porin.info/

Na novoj, redizajniranoj, službenoj web stranici potražite sve što vas zanima vezano za bend  „OPĆA OPASNOST“. Najnovije vijesti, najave koncerata, press materijale, web shop benda, multimedijalne sadržaje, te još puno zanimljivih stvari vezanih uz bend.

Ovom prilikom se zahvaljujemo IGORU CC KELČECU za nesebično ustupanje svog autorskog rada. Njegov design je ovoj stranici podario nov i moderniji izgled. 

Zahvaljujemo se i dosadašnjem webmasteru i „desnoj ruci“ benda ANTUNU DEBAKU, što nam je nesebično poklonio sve svoje znanje, vrijeme i trud kako bi  službena web stranica benda zaživjela. Njegova inovativnost u računalnom i dizajnerskom svijetu dovela ga je do najviših svjetskih priznanja, a samim time i novih obveza, tako da zbog pomanjkanja slobodnog vremena više nije u mogućnosti baviti se administracijom stranice.

Također se zahvaljujemo i Vama, dragi naši  korisnici, što redovito posjećujete ovaj naš mali svijet. Nadamo se da ste, kao i mi, zadovoljni sa dugoočekivanim redizajnom. Za to je zaslužan ZORAN ANTOLOVIĆ. Uspio je pomiriti zahtjeve i želje članova benda naspram svega onoga što na ovoj stranici sada gledate... 

Hvala svima na ustupljenim materijalima koji su korišteni za potrebe nove web stranice.

OPĆA OPASNOST

Predstavljajući domaće glazbenike na hrvatskom Facebooku, IHG je za svoj tekst koristio (kako je i navedeno) podatke dobivene sa stranice Socialnumbers.com, koja obrađuje samo 'prijavljene' stranice pa nam se nenamjerno dogodila greška uslijed koje smo predstavili 'netočnu' listu najpopularnijih hrvatskih glazbenika na društvenoj mreži svih mreža.

Nakon dojave naših čitatelja 'ručno' smo provjerili pojedinačne stranice (službene, neslužbene, fanovske, stranice koje informacije vuku s Wikipedije i nemaju pravog account managera i sl). Nismo zbrajali više stranica koje 'imaju' pojedini izvođači – u takvim slučajevima uključili smo samo stranicu s najvećim brojem fanova.


Napominjemo: zbog različitih prijava imena izvođača molimo sve koji imaju informacije koje bi promijenile ovaj redoslijed da na našu Facebook stranicu proslijede link Facebook stranice izvođača kojeg smo možda i ovaj put propustili pa ćemo uvrstiti tu promjenu u top listu. Iz nje nije namjerno izostavljen niti jedan domaći izvođač.


Neslužbena lista Top 10 omiljenih glazbenika na hrvatskom Facebooku izgleda ovako:

1. Severina Vučković     250.000 + 

2. Parni valjak     154.000 + 

3. Prljavo kazalište     145.000 + 

4. Jelena Rozga     139.000 +

5. Opća opasnost     69.000 + 

6. Damir Urban     59.000 + 

7. Hladno pivo     58.000 + 

8. Lana Jurčević Fan Club     51.000 + 

9. Gibonni Official Fan Club     50.000 + 

10. Oliver Dragojević     38.000 + 

Tekst preuzet s http://ihg.hr/clanak/48

Stranica 3 od 4

3

Službeni pokroviteljOfficial beer


PublishingMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljEndorsementVideo productionFoto supportEndorsementManagement


Medijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokrovitelj


COPYRIGHT: OPCA-OPASNOST.COM 2012  -  ALL RIGHTS RESERVED   |   DESIGN: IGOR CC KELČEC   |   WEBDESIGN: ZORAN ANTOLOVIĆ