Službene stranice Opće Opasnosti! Dobrodošli!

Novosti Aktualno

Pjesma Opće Opasnosti „Pobjeg'o sam“ nominirana je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, najprestižnije priznanje za glazbenički rad u Hrvatskoj, u kategoriji „Hit godine“, zajedno sa pjesmama "Teške boje" (Majke) i "Iz jednog pogleda" (Massimo), koje se održalo 5.5.2012. u Rijeci. 

Live izvedbu sa Porina 2012. pogledajte u nastavku

Više...

Poštovani, pred vama je mogućnost da sudjelujete u drugom krugu online glasanja za diskografsku nagradu Porin - Hit godine 2012. Birate jednu od 3 ponuđene nominacije koje su u prvom krugu osvojile najviše glasova.

Glasanje završava 4.5.2012. u ponoć.

Imate pravo glasati samo jednom. Da bi vaš glas bio valjan i uzet u obzir pri zbrajanju glasova, morate se prijaviti u sustav za glasanje preko jedne od ponuđenih društvenih mreža.

Ukoliko nemate otvoren korisnički račun na nekoj od ponuđenih društvenih mreža, morate upisati vašu e-mail adresu na koju ćete dobiti obavijest o izvršenom glasanju i link preko kojeg ćete potvrditi vaš glas. Nepotvrđeni glasovi će se smatrati nevažećima. Sa vašom email adresom možete glasati samo jednom a kandidati za "Hit godine" su:


1. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records

2. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records

3. Teške boje – Goran Bare & Majke - Croatia Records


Glasati možete ovdje
http://www.porin.info/

Novi video broj za rock baladu „Tvoje ima čuvam“, 7. singl sa albuma „Vrati se na svjetlo“

OPĆA OPASNOST „Tvoje ime čuvam“
autor glazbe i teksta: Mario Vestić, aranžman: Opća Opasnost

Video spot realizirali:

 • snimanje, montaža i režija: Marko Zeljković Zelja (Studio 69 Production)
 • asistent snimatelja: Daniel Tipura
 • glumci: Mladen Vulić i Marina Bažulić
 • šminka: Lidija Vincetić
 • rasvjeta: Marma Light


Lokacija snimanja video spota: poslovni prostor „Sokol“ d.o.o. Vinkovci

Pomoć pri realizaciji:
„Sokol“ d.o.o. Vinkovci, „Harley Davidson“ Hrvatska, Davor Svrtan, obitelj Gračanin-Podolski


Na službenoj stranici Diskografske nagrade Porin www.porin.info počeo je 1. krug glasanja za izbor Hita godine. 

U posebnoj kategoriji, o čijem pobjedniku odlučuje publika, ove godine se sa svojim pjesmama natječe 10 kandidata.

Svi su oni u prošloj godini osvojili naklonost publike i pozornost radijskih urednika koji su ih odabrali kao najveće hitove.

Glasati mogu svi zainteresirani bez obzira na dob i geografsku lokaciju. Svoj glas mogu dati samo jednom od kandidata a pravo glasanja imaju samo jednom u svakom od 2 kruga glasanja. Glasati se može logiranjem kroz popularne servise Facebook, Twitter, Yahoo i Gmail.

Glasači koji nemaju neki od tih profila ili mail domena unijet će na stranici svoju mail adresu i klikom odabrati pjesmu za koju glasaju. Na svoju mail adresu potom će dobiti potvrdu o registraciji glasa ali će ga, da bi postao važeći, morati potvrditi klikom na dostavljeni link. Glasanje je osmišljeno tako da na najmanju moguću mjeru svede potencijalne pokušaje manipulacije.

Publika će svog favorita odabrati u 2 kruga: prvi krug glasanja počinje 2. travnja i trajat će do 25. travnja u ponoć. Od 10 pjesama u prvom se krugu biraju 3 a koje su to doznat će se u subotu 28. travnja u posebnoj emisiji HRT-a 'Ususret Porinu'. 

U drugom krugu glasanja, od 29.4. do 4.5. u ponoć, publika će na Porinovoj stranici odlučivati između preostale 3 pjesme. Pobjednički Hit godine doznat ćemo u izravnom prijenosu dodjele Porina 5. svibnja, kojoj su domaćini gradovi Opatija i Rijeka!

Pravila glasanja objavljena su na internetskim stranicama Diskografske nagrade Porin www.porin.info i Instituta hrvatske glazbe www.ihg.hr .

Kandidati za Hit godine, abecednim redom po imenu pjesme:


1. Brad Pitt – Severina - Dallas Records

2. Dalmatinka – Connect feat. Rozga – Menart

3. Dat će nam Bog – Nina Badrić – Aquarius Records

4. Ezoterija – Hladno pivo – Menart

5. Iz jednog pogleda – Massimo – Aquarius Records

6. Pobjeg'o sam – Opća opasnost – Croatia Records

7. Stotinama godina – Jacques Houdek – Croatia Records

8. Teške boje – Goran Bare & Majke - Croatia Records

9. Tremolo – Vatra i Damir Urban – Dallas Records

10. Veseljko – TBF – Dallas Records

preuzeto s http://www.slobodnadalmacija.hr/


Glasati možete ovdje
http://www.porin.info/

Na novoj, redizajniranoj, službenoj web stranici potražite sve što vas zanima vezano za bend  „OPĆA OPASNOST“. Najnovije vijesti, najave koncerata, press materijale, web shop benda, multimedijalne sadržaje, te još puno zanimljivih stvari vezanih uz bend.

Ovom prilikom se zahvaljujemo IGORU CC KELČECU za nesebično ustupanje svog autorskog rada. Njegov design je ovoj stranici podario nov i moderniji izgled. 

Zahvaljujemo se i dosadašnjem webmasteru i „desnoj ruci“ benda ANTUNU DEBAKU, što nam je nesebično poklonio sve svoje znanje, vrijeme i trud kako bi  službena web stranica benda zaživjela. Njegova inovativnost u računalnom i dizajnerskom svijetu dovela ga je do najviših svjetskih priznanja, a samim time i novih obveza, tako da zbog pomanjkanja slobodnog vremena više nije u mogućnosti baviti se administracijom stranice.

Također se zahvaljujemo i Vama, dragi naši  korisnici, što redovito posjećujete ovaj naš mali svijet. Nadamo se da ste, kao i mi, zadovoljni sa dugoočekivanim redizajnom. Za to je zaslužan ZORAN ANTOLOVIĆ. Uspio je pomiriti zahtjeve i želje članova benda naspram svega onoga što na ovoj stranici sada gledate... 

Hvala svima na ustupljenim materijalima koji su korišteni za potrebe nove web stranice.

OPĆA OPASNOST

Predstavljajući domaće glazbenike na hrvatskom Facebooku, IHG je za svoj tekst koristio (kako je i navedeno) podatke dobivene sa stranice Socialnumbers.com, koja obrađuje samo 'prijavljene' stranice pa nam se nenamjerno dogodila greška uslijed koje smo predstavili 'netočnu' listu najpopularnijih hrvatskih glazbenika na društvenoj mreži svih mreža.

Nakon dojave naših čitatelja 'ručno' smo provjerili pojedinačne stranice (službene, neslužbene, fanovske, stranice koje informacije vuku s Wikipedije i nemaju pravog account managera i sl). Nismo zbrajali više stranica koje 'imaju' pojedini izvođači – u takvim slučajevima uključili smo samo stranicu s najvećim brojem fanova.


Napominjemo: zbog različitih prijava imena izvođača molimo sve koji imaju informacije koje bi promijenile ovaj redoslijed da na našu Facebook stranicu proslijede link Facebook stranice izvođača kojeg smo možda i ovaj put propustili pa ćemo uvrstiti tu promjenu u top listu. Iz nje nije namjerno izostavljen niti jedan domaći izvođač.


Neslužbena lista Top 10 omiljenih glazbenika na hrvatskom Facebooku izgleda ovako:

1. Severina Vučković     250.000 + 

2. Parni valjak     154.000 + 

3. Prljavo kazalište     145.000 + 

4. Jelena Rozga     139.000 +

5. Opća opasnost     69.000 + 

6. Damir Urban     59.000 + 

7. Hladno pivo     58.000 + 

8. Lana Jurčević Fan Club     51.000 + 

9. Gibonni Official Fan Club     50.000 + 

10. Oliver Dragojević     38.000 + 

Tekst preuzet s http://ihg.hr/clanak/48

DODJELA NAGRADA FENDER MUSIC AWARDS U OSIJEKU
Priznanja najboljim glazbenicima u regiji

Dobitnici:

 1. DAMIR VOJVODIĆ DAMBA - za iznimna dostignuća u sviranju električne gitare
 2. DAVOMIR BRKIĆ DACO - za iznimna dostignuća u sviranju bas gitare
 3. ALEN VALINČIĆ - Nagrada Davor Mikulić za iznimna dostignuća u sviranju bubnjeva
 4. PETAR ŠTROK - najbolji mladi gitarist 2011.
 5. MARIO ROTH - za iznimna dostignuća u vokalnoj glazbi
 6. PERO GALIĆ - najbolji rock-pjevač u 2011.
 7. KANDŽIJA - za iznimna dostignuća u hip hop i rap glazbi
 8. GRUPA VALTER - za ukupan doprinos rock-glazbi (Boris Šanić, Zdravko Peko, Berislav Crnković, Damir Galeković, Miroslav Zečić)
 9. IRENA "CEGA" CELIO - za iznimna dostignuća u sviranju klavijatura
 10. MARTA NIKOLIN - za ukupan doprinos vokalnoj glazbi
 11. PRVA LIGA - za ukupan doprinos pop-glazbi
 12. GUŽVA U 16-cu - najbolji punk rock band 2011.
 13. DRAGAN LENART - DJ i glazbeni urednik za ukupan doprinos u predstavljanju glazbe putem etera

Četvrtu godinu zaredom osječki Gradski radio u suradnji s Fender Mega Muzikom i Hrvatskom glazbenom unijom organizira dodjelu nagrada Fender Music Awards, koja će se pak održati u Old Bridge Pubu 27. veljače, s početkom u 20 sati.

(opširnije pročitajte na  http://www.glas-slavonije.hr/mvijest.asp?rub=1&ID_VJESTI=12673)

18. veljače 2012., Varaždin, sportska dvorana Graberje.

Najodaniji i najvjerniji fanovi benda „Opća Opasnost“, na zajedničku inicijativu, sazvali su osnivačku skupštinu i time jednoglasno donijeli odluku za osnivanjem Udruge „FAN CLUB OPĆA OPASNOST“. Udruga kao takva je službena (i za sada jedina) udruga nekog benda u Hrvatskoj.


Izabran je i upravni odbor koji se sastoji od 7 (sedam) regularno i legitimno izglasanih članova, a čine ih: 

1. Predsjednik FC-a: Schebo
2. Potpredsjednica FC-a: Dea 
3. Tajnik FC-a : Solar
4. Blagajnik FC-a: VeckyB 
5. Član Upravnog odbora FC-a: Prof. Jakov 
6. Član Upravnog odbora FC-a: Slym (čita se Slaaaaajm) 
7. Član Upravnog odbora FC-a: MarkaN

OSNIVAČKA SKUPŠTINA FAN CLUBA OPĆA OPASNOST:

 

Redakcija Muzika.hr izabrala je najbolje u posljednjih 365 dana, a sada su fanovi izabrali putem ankete „Najdomaćeg izvođača“ u 2011. 

Županjska rock skupina Opća Opasnost ima najodanije fanove te je odnijela pobjedu ispred splitsko-zagrebačke hip-hop atrakcije Dječaci.

Nakon pozitivne atmosfere i odličnog druženja sa  ekipom  tokom snimanja i stvaranja novih pjesama, te povremenih zajedničkih svirki i putovanja, ovaj autor, producent i  klavijaturista u razdoblju benda od 1995-1997., u jesen  2011.  odlučuje se za  povratak starom jatu. Tako je napokon upotpunio sliku benda  sa pretposljednjeg  albuma „Ruski rulet“. 

Žiža: „Vratio nam se Bani! Sada napokon s ponosom možemo reći da je postava grupe „Opća Opasnost“  nepromijenjena  već  16 godina...“


"Kao grom", čak šesti singl s aktualnog albuma "Vrati se na svjetlo". Četvrti studijski album benda „Opća Opasnost“ najbolji je  povratnički album objavljen u 2011. Novi spot "Kao grom" u produkciji „Studija 69“ uhvatio je dio užarene atmosfere maksimirskog stadiona za vrijeme nastupa benda kao predgrupe Bon Joviju.

Autor pjesme je Mario Vestić, režiju video spota ponovno potpisuje Marko Zeljković Zelja.
Bon Jovi odabrao Opću Opasnost za predgrupu

Vijest da je Bon Jovi odabrao Opću Opasnost za predgrupu oduševila je županjski sastav kojima ovih dana izlazi četvrti studijski album 'Vrati se na svjetlo'. Rekli bismo pravi odabir, s obzirom da je Opća Opasnost nastupila kao predgrupa na koncertima Whitesnakea i Uriah Heepa.

"Sretni smo kao mala djeca, što drugo reći. Nadali smo se pobjedi jer otkako smo se vratili na glazbenu scenu vidjeli smo neopisivu podršku naše publike koja nam je najveća motivacija za daljnji rad. Nakon 20 godina našeg postojanja i poduže glazbene pauze ovo nam je veliko priznanje" - rekao je Pero Galić, frontman Opće Opasnosti.

Opća Opasnost je jedan od tri benda koji su ušli u finale velike „Bitke bendova“ održanoe u zagrebačkom klubu „Hard Place“ u kojem su odabiru kumovali iskusni rockeri Aki Rahimovski i Željko Bebek.

Podsjetimo, 8. lipnja Bon Jovi će zatresti tribine stadiona Maksimir! U sklopu turneje The Circle Tour Bon Jovi će tako po prvi puta posjetiti hrvatske fanove.

Nakon uspješnih „Uzalud sunce sja“, „Tri rijeke“, „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“ i „Virtualni novi svijet“, 24.05.2011. bend izlazi sa novim studijskim uratkom imena „Pobjeg'o sam“ koji potpisuje Mario Vestić. Opća Opasnost time dodaje još jednu pjesmu u temelje hrvatskih rock balada, koja nakon objavljivanja jednostavno postaje nezaobilazna u eteru HR radio i tv postaja, a na YOU TUBE postaje prva pjesma benda koja je u samo tri mjeseca dosegla preko milion pregleda. Video uradak potpisuje Marko Zeljković Zelja.

NOVI STUDIJSKI ALBUM  u izdanju Croatia Records  nosi naziv „Vrati se na svjetlo“

Album su već ranije najavili singleovi „Uzalud sunce sja“, „Tri rijeke“ (feat. Zoran Mišić), „Nisam rođen pod sretnim zvijezdama“, „Virtualni novi svijet“ i „Pobjeg'o sam“. Album kompletno autorski potpisuje Mario Vestić. Sve pjesme su snimljene u studiju MAK u Gradištu, a produkciju potpisuju Bani i bend. Pjesme su miksali Bani, Dejan Orešković Klo i Toni Lović. Za vizualno rješenje omota zadužen je bio Igor CC Kelčec.Uz  izlazak novog albuma „VRATI SE NA SVJETLO“,  pokrenut je  već dogovoreni dio ovog projekta u suradnji sa „Uredom za suzbijanje zlouporabe droge“ pri Vladi RH i Ministarstvom unutarnjih poslova RH. Riječ je o kampanji koja će se voditi na temu „NE TONI U OVISNOST… ZASLUŽUJEŠ BOLJE“, sa naslovnom pjesmom novog albuma VRATI SE NA SVJETLO“.

Stranica 3 od 3

3
»
Kraj

Službeni pokroviteljSlužbeni pokroviteljOfficial beer


PublishingMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljEndorsementVideo productionFoto supportEndorsementManagement


COPYRIGHT: OPCA-OPASNOST.COM 2012  -  ALL RIGHTS RESERVED   |   DESIGN: IGOR CC KELČEC   |   WEBDESIGN: ZORAN ANTOLOVIĆ