Službene stranice Opće Opasnosti! Dobrodošli!

Novosti

OPĆA OPASNOST
16. 11. 2019. - DOM SPORTOVA - ZAGREBOpća Opasnost, INA i Croatia Records poklanjaju “Kartu do budućnosti”

Uz svoje najnovije studijsko izdanje, “Karta do prošlosti”, Opća Opasnost prisjeća se svih onih lijepih, ali i nekih manje lijepih trenutaka kroz koje su morali proći da bi s osmjehom na licu došli do svoje budućnosti. Prisjetili su se i svojih početaka, svojih prvih pjesama, trnovitog puta benda, podrške publike te prilika koje su objeručki prihvatili i na kojima su zahvalni: danas je Opća Opasnost među najtraženijim live izvođačima i slovi kao najpopularniji hrvatski rock bend.

Tijekom svih ovih godina, Žiža, Pero, Sojka, Kameni i Bani uvijek su podržavali mlade nade, a ususret velikom koncertu u Domu Sportova odlučili su se pružiti veliku priliku perspektivnom bendu koji još traži svoj put do zvijezda. U suradnji s Inom i Croatia Recordsom, Opća Opasnost poziva sve zainteresirane izvođače da ne propuste priliku i osiguraju svoju “Kartu do budućnosti”!

“Mi u Domu sportova, uz promociju novog albuma, obilježavamo 27 godina postojanja benda. Idejom “Karta do budućnosti” odlučili smo pozornicu podijeliti s perspektivnim, još neafirmiranim bendom. Nama je definitivno bilo puno teže i potpuno razumijemo u kakvoj situaciji se nalaze mladi i neafirmirani bendovi sa svojom autorskom glazbom. Zato smo sretni što im, u suradnji s Inom i Croatia Recordsom, možemo pružiti ovu priliku da krenu sa startne pozicije koju mi nismo imali. Vjerujemo kako će ovo nekome pomoći i da će u skoroj budućnosti ostaviti trag na sceni. Pobjednički bend bit će naš poseban gost, a nadamo se i da ćemo ih ponovo vidjeti na njihovom samostanom koncertu u Domu sportova i to puno prije nego navrše 27 godina bendovskog staža! :) Sretno svima!” - poručila je Opća Opasnost.

Karta do budućnosti natječaj je namijenjen bendovima koji stvaraju vlastitu autorsku glazbu i žele pokazati ono što znaju - uživo pred publikom, ali i u radijskom eteru i šire!

Prvi dio nagrade za pobjednika nastup je prije Opće Opasnosti pred mnogobrojnom publikom u Domu sportova (kultnoj dvorani koja i najvećim izvođačima predstavlja izazov i čast), 16. studenog 2019. godine, dok drugi dio nagrade podrazumijeva sve potrebno za dobar početak (tj. nastavak) glazbene karijere! Pobjedničkom bendu bit će ponuđen diskografski ugovor Croatia Recordsa, a pobjednička pjesma (s kojom se bend prijavio na natječaj) će biti objavljena i promovirana kao službeni singl najveće domaće diskografske kuće.

Ako imaš svoj bend i želiš ugrabiti svoju “Kartu do budućnosti” onda ne propusti ovu sjajnu priliku koju ti omogućuju Opća Opasnost, INA i Croatia Records! Zasviraj u Domu sportova, potpiši diskografski ugovor i objavi svoj službeni singl! Sve što ti je potrebno za uspješan početak karijere! Prouči uvjete* natječaja i prijavi se! Ne zaboravi vježbati sviranje/pjevanje/scenski nastup - jer “Karta do budućnosti” možda čeka baš tebe! :)

Zainteresirani bendovi na natječaj se mogu prijaviti do 15.9.2019. u ponoć (00:00) nakon čega će stručna komisija sastavljena od predstavnika benda OPĆA OPASNOST i predstavnika diskografa CROATIA RECORDS preslušati i pregledati sve dospjele kandidature te odabrati 10 kandidata za sudjelovanje u nastavku natječaja. Odabranih 10 izvođača ulaze u krug javnog internetskog glasovanja koje će se odvijati putem ININE Facebook platforme. Po završetku javnog internetskog glasovanja 3 finalista s najvećim brojem prikupljenih glasova svoje glazbeno i scensko umijeće uživo će predstaviti na nastupu u klubu Hard Place gdje će stručna komisija (predstavnici Opće Opasnosti, predstavnik INE i predstavnik Croatie Records) odabrati i proglasiti pobjednika.

*Svi detalji i uvjeti natječaja dostupni su  - NATJEČAJ JE ZATVOREN 

Opća Opasnost će 16. studenog na velikom koncertu u Domu sportova promovirati svoj aktualni novi album “Karta do prošlosti”. Uz predstavljanje pjesama s “Karte do prošlosti” (koje su nesumnjivo već sad našle svoj put i do nekih novih srca), najpoznatiji slavonski rokeri sa svojom publikom će proslaviti 27. godišnjicu postojanja beda za koju pripremaju svojevrsni glazbeni vremeplov uz presjek hitova kao što su “Treba mi nešto jače od sna”, “Jednom kad noć”, “Pobjeg’o sam”, “Tri rijeke”, “Kriva si”, “Tragovi”, “Klaun” i “Uzalud sunce sja”.

Ne propustite biti dio ovog dvoranskog spektakla!
Iako je ljeto na vrhuncu i studeni se čini daleko, interes za ulaznicama već sada je prilično velik stoga Opća Opasnost svoju publiku ovom prilikom podsjeća da, ukoliko već nisu, svoje ulaznice osiguraju na vrijeme: “Zagreb i mi se volimo i tu se skupimo sa svih strana iz Lijepe Naše. Atmosfera, kao kod nas u Županji, uvijek bude super pozitivna! Sa sobom nosimo čistu slavonsku energiju i veliko slavonsko srce! Veselimo se koncertu, jer znamo da će nam biti odlično! Vidimo se 16.11. u Domu sportova. Voli vas vaša Opća Opasnost!"

Ulaznice po trenutnoj cijeni za ranoranioce (70 kuna za parter i 80 kuna za tribine) dostupne su na entrio.hr i sljedećim prodajnim mjestima: Hard Place, Rockmark i Dirty Old Shop.© 2019 


PREMIJERA - PONEDJELJAK 29. 04. 2019 - 19:00 CMC TV

KARTA DO PROŠLOSTI

(Opća Opasnost)

Lead vokal: Pero Galić
Gitara: Slaven Živanović - Žiža
Gitara: Vlado Soljačić - Sojka
Bubnjevi: Josip Kamenski - Kameni
Bas gitara: Igor Kolić
Klavijature: Branimir Jovanovac - Bani

Autor glazbe i stihova: Mario Vestić
Aranžman: Opća Opasnost
Ton majstor i producent: Branimir Jovanovac - Bani, Studio "MAK", Gradište
Miksao: Dejan Orešković - Klo
Mastering: Matej Zec, Studio "G.I.S.", Kastav

Video: Marko Zeljković - Zelja
Make up: Gabrijela Babić
Produkcija: Six Nine Studio
Organizator snimanja: Ivo Rešić

Gosti u videu: Željko Bebek, Bruno Langer, Mario Vestić, Martina Zbiljski (violina), Mia Štimac (violina), Velentina Zbiljski (viola), Bruna Šestić (violončelo).© 2019 

KONCERTNA PROMOCIJA ALBUMA "KARTA DO PROŠLOSTI"
16. 11. 2019.
ZAGREB - DOM SPORTOVA Veliki zagrebački koncert Opće Opasnosti 16. 11. 2019. u Domu sportova

Vrhunac još jedne iznimno uspješne godine, zajedno s proslavom 27. godišnjice postojanja benda, najpoznatiji slavonski rokeri odlučili su obilježiti velikim koncertom u zagrebačkom Domu sportova.

Dvoranski spektakl Opće Opasnosti uz koncertnu promociju njihovog novog albuma najavljen je za 16. studenog.

Uz predstavljanje pjesama s “Karte do prošlosti” (koje će nesumnjivo naći svoj put i do nekih novih srca), rock šestorka za Dom Sportova priprema svojevrsni glazbeni vremeplov s hitovima kao što su “Treba mi nešto jače od sna”, “Jednom kad noć”, “Pobjeg’o sam”, “Kriva si”, “Tragovi”, “Klaun” i “Uzalud sunce sja”.

Jedini je to njihov koncert u Zagrebu najavljen za ovu godinu, a ulaznice po cijeni od 80 kuna za parter i 100 kuna za tribine dostupne su na entrio.hr i sljedećim prodajnim mjestima: Hard Place, Rockmark, Dirty Old Shop.© 2019 

Započeo je finalni krug glasovanja za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine – Cesaricu. Pod motom “Moj glas za hit godine” publika je proteklih godinu dana svaki mjesec glasovala za svoje favorite i pjesme koje najviše voli i sluša, a sada je došao red da svojim glasovima odabere i najveći hit među 14 finalista. Glasovanje će se odvijati tijekom sljedeća tri tjedna na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike.

Za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju:

Pjesme nominirane za Cesaricu – hit godine su:

 • Hit siječnja: Ivan Zak “Da si tu”
 • Hit veljače: Željko Bebek “Ono nešto naše”
 • Hit ožujka: Željko Bebek i Oliver Dragojević “Ako voliš ovu ženu”
 • Hit travnja: Petar Grašo “Ako te pitaju” 
 • Hit svibnja: Franka “S tobom”
 • Hit lipnja: Zsa Zsa “Pruži mi ruku”
 • Hit srpnja: Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri”
 • Hit kolovoza: Mia “Do posljednjeg retka”
 • Hit rujna: Zaprešić Boys “Igraj moja Hrvatska”
 • Hit listopada: Franka “Kao ti i ja”
 • Hit studenoga: Domenica & Kedžo “Mi protiv nas”
 • Hit prosinca: Opća opasnost “Da je Bog dao” 
 • Tamburaški hit: Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim” 
 • Klapski hit: Klapa Rišpet “Šta mi ljube oćeš kazat” 

Pod motom “Moj glas za hit godine” već drugu godinu zaredom publika bira hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima. Publika odlučuje koja će pjesma osvojiti laskavu titulu i nagradu Cesarica – Hit godine, a u ovogodišnjoj konkurenciji našla su se najbolja glazbena ostvarenja protekle i tekuće godine.

Odabir pjesama te glasovanje publike odvijalo se tijekom cijele godine. Svaki mjesec publici se predstavilo 5 pjesama odabranih pomoću kvalitetenog digitalnog rješenja te temeljem pozicije na aktualnim i relevantnim radijskim top listama i popularnosti pjesama kod publike, pritom uzimajući u obzir javno dostupne video brojeve na servisu YouTube. Sa željom da se što preciznije osjeti puls šire publike, a također i očuva hrvatska glazbena baština, publici su se predstavila i najbolja izdanja tamburaškog i klapskog žanra.


Kako nam se 2018. godina bliži kraju, tako i bend OPĆA OPASNOST navršava 26-u godinu svog djelovanja. U blagdansko vrijeme Božića, već tradicionalno, u svome gradu Županji organiziraju blagdanski spektakl i na taj način svojim fanovima i sugrađanima zahvaljuju na podršci za sve protekle godine.

Na redu je “8. BOŽIĆNI KONCERT OPĆE OPASNOSTI I PRIJATELJA”, koji se održava u petak, 21. prosinca 2018. god. u SPORTSKOJ DVORANI GIMNAZIJE ŽUPANJA.

Ove godine sa Općom Opasnosti zajedničku pozornicu dijele njihovi prijatelji NENO BELAN & FIUMENS, MATE BULIĆ I BOSUTSKI BEĆARI.

Ulaznice su u pretprodaji od 30.11.2018.g. i možete ih naći u:

- Svim označenim trgovinama "SLAVONIJA BOŠKOVIĆ":

 • Cerna, J.J.Strossmayera 23, (032 400 185);
 • Gradište, Kalja Zvonimira 16, (032 400 179);
 • Županja, Zagrebačka 3, (032 300 602);
 • Županja, Stjepana Grubera 36, (032 300 494);
 • Bošnjaci, J.J.Strossmayera 78, (032 300 408);
 • Vrbanja, Bana Jelačića 15, (032 400 176);
 • Drenovci, Toljani 8, (032 400 174);
 • Štitar, Školska 31A, (032 400 181);
 • Đakovo, Kralja Petra Krešimira 17, (031 655 261);
 • Vinkovci, Alojzija Stepinca 101, (032 400 158);
 • Rokovci, Vinkovačka 32, (032 443 047)


- Knjižarama TIN UJEVIĆ, Županja

- Caffe bar OKAC, Županja

- ROCK CAFFE BERAČ, Županja

- Caffe bar MOZART, Svete Ane 86A, Osijek

- Službenom webshop-u

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 40 kn, na dan koncerta 60 kn.

Ulaz u dvoranu je od 19:00h, početak koncerta je u 20:00h.

PREMIJERA - SRIJEDA 29. 08. 2018 - 19:00 CMC TV

VOLIM RADNIČKI

(Opća Opasnost feat. Doktor Oga)

Autor glazbe i stihova: Ivo Rešić i Doktor Oga
Aranžman: Opća Opasnost
Produkcija: Branimir Jovanovac - Bani i Opća opasnost
Snimljeno i miksano: Studio "MAK", Gradište

Režija i montaža spota: Dražen Rukavina

Opća Opasnost dala je svoj doprinos povodom obilježavanja proslave dana grada Županje i 70 godina postojanja "NK Sladorana" tako što je sudjelovala u stvaranju nove navijačke pjesme županjskog nogometnog kluba. Ovaj nogometni klub nekada je s ponosom nosio ime "Radnički", koje se zbog niza okolnosti unatrag svih ovih poslijeratnih godina često mijenjalo. U srcima svih Županjaca, navijača, ostalo je samo ono prvo - "RADNIČKI".


© 2018 

PREMIJERA - SRIJEDA 06. 06. 2018 - 19:00 CMC TV

DA JE BOG DAO


Lead vokal: Pero Galić
Gitara Slaven Živanović - Žiža
Gitara: Vlado Soljačić - Sojka
Bubnjevi: Josip Kamenski - Kameni
Bas gitara: Igor Kolić
Klavijature: Branimir Jovanovac - Bani

Autor glazbe i stihova: Mario Vestić
Aranžman: Opća Opasnost
Produkcija: Branimir Jovanovac - Bani
Snimljeno i miksano: Studio "MAK", Gradište
Miksao: Dejan Orešković
Mastering: John Davis, "Metropolis Studio", London

Režija: Marko Zeljković
Kamera: Marko Zeljković i Ivica Vranjić
Asistent: Tino Mrvelj
MUA: Ivana Zbukvić
Produkcija: Six Nine Studio


© 2018 


Bend OPĆA OPASNOST već tradicionalno u svome gradu organizira pravi blagdanski spektakl i na taj način svojim fanovima i sugrađanima zahvaljuju na podršci tokom svih proteklih godina. Ove godine, kada bend proslavlja 25 godina svog djelovanja, na redu je “7. BOŽIĆNI KONCERT OPĆE OPASNOSTI I PRIJATELJA”, koji će se održati u petak, 22. prosinca u SPORTSKOJ DVORANI GIMNAZIJE ŽUPANJA sa početkom u 20:00h.

Svojim će nastupom u posebnoj atmosferi sadržaj obogatiti njihovi prijatelji i kolege, CRVENA JABUKA I ZLATKO PEJAKOVIĆ.

Ulaznice su u predprodaji od 22.11.2017.g. po cijeni od 40 kn i možete ih naći u:


 • Svim označenim trgovinama "SLAVONIJA BOŠKOVIĆ"  - Cerna, J.J.Strossmayera 23, (032 400 185); Gradište, Kalja Zvonimira 16, (032 400 179); Županja, Zagrebačka 3, (032 300 602); Županja, Stjepana Grubera 36, (032 550 237); Bošnjaci, J.J.Strossmayera 78, (032 300 408); Vrbanja, Bana Jelačića 15, (032 400 176); Drenovci, Toljani 8, (032 400 174); Štitar, Školska 31A, (032 400 181); Đakovo, Kralja Petra Krešimira 17, (031 655 261); Vinkovci , Alojzija Stepinca 101, (032 400 158)
 • Knjižarama TIN UJEVIĆ Županja
 • Caffe bar OKAC Županja
 • Caffe bar MOZART Osijek
 • Službeni webshop


Cijena ulaznice na dan koncerta iznosi 60 kn

NATOČI I OSVOJI - BMW 3

PREMIJERA - SRIJEDA 21. 06. 2017 - 19:00 CMC TV

PAKLENI VOZAČI

(Atomsko sklonište & Opća opasnost)

"Prvi put viđeno, u vašem su gradu
Pakleni vozači…

stihovi su iz nove/stare pjesme grupe ATOMSKO SKLONIŠTE, koje već 40 godina gospodari generacijama slušatelja na velikim pozornicama u cijeloj regiji i OPĆE OPASNOSTI koja je 25 godina prepoznatljiva kroz svoje koncertne aktivnosti i evergreenske hitove.

Ove godine ova dva benda slave obljetnice svoga rada i djelovanja a od jeseni će to koncertno obilježiti zajedničkom turnejom po mnogim gradovima.

"Plan nam je od jeseni obići 10-ak gradova zastupljenih po svim regijama u HR-u.

Na ovim koncertima bi ugostili mnoge popularne goste i glazbenike sa puno atraktivnih popratnih sadržaja kao i dali priliku mladim bendovima koji su još uvijek na putu prema svojoj afirmaciji.

U svakom slučaju, neminovno će nam svima biti drago što smo imali još jednu priliku, na bilo koji način sudjelovati i ponovo uživati u ovakvim nastupima dok onima mlađima ovo možemo predstaviti kao nešto novo i vrijedno istraživanja.

Svima koji su do danas opstajali sa nadom da će rokenrola uvijek biti, koncept poput ovog čvrsto temelji taj optimizam, a ako tako bude, malim dijelom zahvaljujući i nama, bit ćemo presretni i isplatit će nam se veliki trud koji će ova dva benda uložiti u ovaj projekt."

Izvođač: Opća Opasnost i Atomsko Sklonište
Autor glazbe: Sergio Blažić/Bruno Langer
Autor teksta: Boško Obradović
Aranžman: Opća Opasnost
Produkcija: Branimir Jovanovac - Bani
Snimljeno u studijima: "Croatia Records" - Zagreb i "Mak" - Gradište
Tonmajstori: Goran Martinac i Branimir Jovanovac
Mix i mastering: Branimir Jovanovac, studio "Mak" - Gradište

Lead vokal: Pero Galić i Bruno Langer 
Gitara: Slaven Živanović - Žiža
Gitara: Ranko Svorcan
Gitara & back vokal: Vlado Soljačić - Sojka

Bubnjevi & back vokal: Josip Kamenski - Kameni
Bas gitara: Bruno Langer
Bas gitara: Igor Kolić
Hammond & back vokal: Branimir Jovanovac - Bani

Kamera, režija i montaža: Marko Zeljković Zelja


© 2017 CROATIA RECORDS

Stranica 2 od 7

2

Službeni pokroviteljSlužbeni pokroviteljOfficial beer


PublishingMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljEndorsementVideo productionFoto supportEndorsementManagement


Medijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokroviteljMedijski pokrovitelj


COPYRIGHT: OPCA-OPASNOST.COM 2012  -  ALL RIGHTS RESERVED   |   DESIGN: IGOR CC KELČEC   |   WEBDESIGN: ZORAN ANTOLOVIĆ